Avvänj kroppen från socker försiktigt

Hoppas ni gillade vårt senaste inlägg där vi bland annat pratade om kosttillskott såsom BCAA etc. som ett komplement till socker och skräpmat.

I detta inlägg ska vi ta upp frågan om Avvänjning!

För många så är socker i en eller annan form någonting som man äter eller dricker varje dag. Vissa startar kroppen med kaffe med socker och gör man det så har man ju redan försatt sig i en situation som blir svår att ta sig ur. Man har redan vant kroppen både vid koffein och vid socker direkt och då kommer kroppen att kräva mer av båda dessa ”droger” resten av dagen.

Många tänker inte på hur mycket socker man stoppar i sig under en dag, utan man tror att om man håller sig borta från just godis så är det lugnt och man kan slappna av och känna sig nyttig, men så enkelt är det inte. Socker gömmer sig i det mesta och det är inte alltid lätt att förstå vad man ska äta om man ska ta bort allt socker, utan ofta behöver man hjälp med att förstå det från proffs.

Lugn omställning för kroppen

Som tur är så finns det idag mängder av bra tips och råd man kan få från olika typer av proffs, så det är bara att ta chansen och göra det bästa av situationen! Man kan börja med att läsa sig till hur man ska gå tillväga lite lugnt och försiktigt och sedan kan man efter det ta det ett snäpp vidare genom att börja testa dagar utan socker.

Det är smart att man väljer denna typ av omställning under några dagar eller helst veckor då man inte jobbar, eftersom kroppen kommer att reagera mycket då den är van vid socker och inte får det. Se det som en detox eller som att lägga in dig på rehab, för det är faktiskt lite så det är.

Socker är beroendeframkallande!

Socker är en väldigt stark drog, så man ska inte underskatta dess kraft. När man försöker sig på en dag helt utan socker så kommer man märka hur många likheter det finns med hur man själv känner sig och hur människor på film eller tv som ska sluta knarka känner sig. Det är ingen kul upplevelse när man inser att man är beroende av socker, men det är en bra läxa som absolut kan fungera som en push i rätt riktning!

Det man ska tänka på är att man inte ska gå för hårt in på en gång, utan istället ska man ta det lugnt. Man kan börja med att byta ut kvällsfikat mot en frukt, köpa, eller göra egen råsaft istället för juice från koncentrat, ta bort snabba kolhydrater och lite annat som gör att det blir en lite lättare övergång från massor av socker till mindre socker.