Så mycket godsaker som faktiskt är bra för kroppen!

Oj, vad tiden går!! Så länge sedan jag postade sist…

Att äta mycket socker är knappast ovanligt idag. Det är väldigt många som äter betydligt mer socker än de vet om. Man tänker inte på allt man stoppar i sig under en dag och det är inte så konstigt. Det känns ju en aning hysteriskt att gå runt och logga allting man äter, men om man vill ändra livet åt ett mer sunt håll så är det faktiskt klokt att göra just det.

Om man redan äter nyttigt och bra så tycker jag att man ska skippa att vara extrem med vad man äter, man ska kunna njuta av livet med lite godsaker ibland, eller hur? Kanske är det så att man inte tycker om någonting som innehåller socker? I sådana fall är det bara att tacka sin lyckliga stjärna, för då har man inte problem med att ändra sin kost – grattis till er!

Billig mat vs dyr mat

Det är ofta så att nyttig mat och nyttiga snacks kostar mer än onyttiga alternativ. Man ska dock tänka på att det också finns mängder av nyttiga grejer man kan äta som faktiskt är billigt. Man behöver bara vänja sig vid att äta denna typ av saker istället för det sockrade man är van vid.

Många säger att de inte har råd att äta nyttigt, men det är mer än avokado och rawfood bowls som är nyttigt. Gillar du grönsaker så ligger du bra till. Då kan du bygga mycket på det samt valfria proteiner. Det är inte så svårt och dessutom är det kul när man lärt sig att äta rätt och bra.

Kom ihåg frukost!

En av de saker man kan se förenar många som äter mycket socker och onyttig mat i allmänhet är att de skippar frukost. Detta gör att kroppen är i behov av mat redan när man börjar sin dag. Det är då lätt att falla för frestelser så som exempelvis sockerfällor. Kroppen är ju i behov av att få i sig energi snabbt och socker ger just det. Om du lär dig att äta frukost så kommer du att ha det lättare att skippa sockersug, så försök hitta en bra rutin med frukost. Är det på det viset att du är helt ovan vid frukost så kan du testa dig fram bland olika nyttiga frukostalternativ tills du hittar rätt väg för just dig. Det finns passande frukost för alla!